Sunday, April 2, 2017

Alustava remppasuunnitelma ja materiaalien valinta

Värimaailmaksi valikoitui pintojen osalta pääosin valkoista ja harmaata, jotta on helppo vaihtaa tekstiileillä esim. jouluksi erilainen tunnelma. Muuten koroste- ja piristeväreinä kylmiä sävyjä, kuten fuksiaa, turkoosia ja petroolia.

Talossa on puukuitulevyistä sisäseinät ja valkoiseksi maalattua mäntypaneelia katossa. Lattiassa on betonin päällä muovimatto, jonka päälle laminaatti on helppo asentaa. Kaikki pinnat ovat alkuperäiset 80-luvun alusta.

Kattoihin riittää pääosin maalipesu ja uudelleenmaalaus, valittiin väriksi himmeä valkoinen. Seiniin haluttiin harmaan sävyjä ja Tikkurilan laajasta harmaiden valikoimasta parhaiten sopivat kylmät sävyt olivat Harso ja Graniitti. Vaaleampi tulee pääosaan huoneista seinien väriksi, makuuhuoneeseen ja tuulikaappiin laitetaan tummempaa.


Myös lattiaan haluttiin harmahtavaa, mutta vaaleaa. Koska meillä on koiratalous, valittiiin laminaatti, joka on K32-kestävyysluokkaa ja pinnaltaan hieman karkea. Tykätään leveistä, lankkumaisista pinnoista, joissa puunsyytkin näkyvät. Bauhausissa sattui olemaan tarjouksessa Paradorin Oak Askada White -laminaatti, josta ajatus sitten lähti. Keittiöön, tuulikaappiin ja takkahuoneeseen tulee erilainen lattiamateriaali, muut osat talosta laitetaan tuolla samalla laminaatilla.Keittiö menee kokonaan uusiksi, osa kodinkoneista on vielä alkuperäisiä (liesituuletin ja liesi) ja loputkin aika huonokuntoisia. Kaapistot ovat alkuperäiset. Pikkuvessa ja kylpyhuone on jossain vaiheessa laatoitettu muovipinnoitteen päälle. Pikkuvessan pintamateriaalit ovat kohtuullisessa kunnossa, joten sen kanssa pärjätään toistaiseksi pienellä tuunauksella. Kylppäri- ja saunaremppa tehdään viimeisenä ja se menee mahdollisesti ensi vuoden (2018) puolelle.

No comments:

Post a Comment